Word vrijwilliger!
Iedere zaterdagmiddag genieten de kinderen van een spetterend en divers programma, bedacht, voorbereid en geleid door de leiding! De leiding legt het uit, ondersteunt en stimuleert de kinderen om hierbij hun horizon te verbreden. De leiding doet soms ook gezellig mee met de kinderen! Het is in elk geval iedere week enorm genieten voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de leiding!
Word Leiding
Als leiding bij Scouting help je in een team de kinderen een leuke zaterdagmiddag te bezorgen. Iedere speltak heeft een teamleider die overal vanaf weet en alles in goede banen leidt. Scoutingervaring is helemaal niet vereist. Je zult verbaasd staan over hoeveel je zelf al kunt en weet. En de rest van de vaardigheden leer je al doende. Leiding kan je worden als je 18 of ouder bent.
Een speltakteam mag samen zelf de programma's bedenken, voorbereiden en uitvoeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Nachtje kamperen op een zelfgemaakt vlot? Slagbal met hindernissen? Paleis Noordeinde namaken met ontbijtkoek? Potje monopoly? Alles kan! Naast dat je op zaterdagmiddag met de kinderen bezig bent, is er af en toe ook een vergadering nodig om de opkomsten goed te laten verlopen. Een speltakteam heeft ondersteuning van de groepsbegeleiders. Ook nieuwe leiding wordt in het begin extra begeleid door een groepsbegeleider.
Leiding bij een speltak
Je kunt leiding worden bij de volgende speltakken:
Bevers | 5-7 jaar |
Welpen | 7-11 jaar |
Scouts | 11-15 jaar |
Explorers | 15-18 jaar |
Roverscouts | 18-21 jaar, hebben geen leiding nodig |
Als je even leiding bent dan kun je geïnstalleerd worden. Dan draag je een scoutfit met de bijbehorende attributen er op en er aan. Je hoort er dan helemaal bij. Ook kun je bij Scouting Nederland een (gezellige) starttraining, programmatraining of kamptraining volgen waar je handigheidjes, tips en ideeën op doet. Je mag daarna als verantwoordelijk leider optreden bij opkomsten of een kamp. De kosten voor een training worden door de groep vergoed, mits je jezelf drie jaar lang inzet voor de groep. Voor de veiligheid van de kinderen en de groep dien je bij aanvang een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Deze kan je op het gemeentehuis aanvragen. De kosten hiervoor worden door de groep vergoed, mits je jezelf drie jaar lang inzet voor de groep. Je kunt een paar keer komen kijken of meedraaien. Je kunt ook alle speltakken een keer uitproberen voordat je iets beslist. De groepsbegeleiders zullen je hierbij helpen.
Word bestuur
Er zijn twee besturen, er is een stichtingsbestuur dat bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, een verenigings bestuurslid en de beheerder van het Troephuis. Tevens is er het groepsbestuur dat bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, twee groepsbegeleiders en twee verenigings bestuursleden die die zich bezighouden met public relations en activiteiten. De stichting staat in het belang van de groep en is verantwoordelijk voor het Troephuis, het terrein en de materialen. Het groepsbestuur zorgt ervoor dat de groep optimaal draait. Eens in de acht weken is er een groepsraad waarbij leiding en groepsbestuur gezamenlijk vergaderen. Hier worden de lopende zaken besproken en beslissingen gemaakt. Het groepsbestuur en het stichtingsbestuur vergaderen ook elke acht weken. Er is nu een vacature voor penningemeester; zie de functiebeschrijving hieronder.
Word algemeen vrijwilliger
Tevens kunnen we altijd helpende handen gebruiken. Het terrein en het monumentale gebouw hebben de nodige aandacht nodig. Ben je handig en weet je van aanpakken, geef je dan op. Kan je goed Sinterklaasbezoeken inplannen, een collecte aansturen of wat kinderen van A naar B rijden, kun je gratis kampvuurhout regelen, wil je wel wasjes draaien of inkopen doen? Ook daar hebben we wel eens behoefte aan! Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Neem contact op!
Ben je na het lezen van deze pagina enthousiast geworden? Neem dan vrijblijvend contact op met de groepsbegeleiding. Zij weten precies wat de mogelijkheden zijn en hebben antwoorden op je vragen!